proces automatisering HRM: Uitstroom

HRM in de cloud

Steeds vaker staat HR-software in de cloud

Steeds vaker staat HR software in de cloud of wordt uitbesteed naar een hosted omgeving. Van de verschillende soorten zakelijke software is eHRM de software die het meest in de cloud wordt gehost.

Uit een analyse van Computer Profile blijkt dat 13 procent van de HR-software een cloudproduct betreft. In 2012 was dit percentage nog 7 procent. Ook het uitbesteden naar een datacenter van een externe dienstverlener neemt toe; van 9 procent in 2012 naar 23,3 procent in 2014.

Vooral grote organisaties kiezen voor het hosten van HR-software bij een externe partij. In het segment multinationals gebruikt momenteel ongeveer 42 procent van de locaties een HR-oplossing die uit de cloud komt of draait in een datacenter van een derde. Naarmate de omvang van de organisatie kleiner wordt, daalt ook het percentage sites die een gehoste HR-applicatie gebruiken. In het midden- en kleinbedrijf host 20 procent van de locaties zijn HR-applicaties elders.

TIP: Verhuist uw HR-software naar de cloud? Dit zijn de belangrijkste veiligheidsregels voor de cloud.

SAP meest gebruikt

Van de ondervraagde bedrijfsvestigingen zegt 22 procent een HR-oplossing van SAP te gebruiken. Daarmee is de Duitse leverancier de grootste speler op deze markt. Vooral multinationals gebruiken SAP, ook hier neemt het gebruik af naarmate het bedrijf minder werknemers heeft. RAET is een populaire leverancier in de publieke sector en Microsoft doet het goed in de bouwsector. Locaties van bedrijven met 50 tot 250 medewerkers gebruiken vooral Exact, Oracle en ADP.

Computer Profile baseerde zijn cijfers op 5.700 interviews met IT-verantwoordelijken van Nederlandse commerciële en publieke instellingen, met 50 of meer medewerkers, over het gebruik van bedrijfskritische applicaties.

Lees ook: Voordelen van eHRM

Deel dit bericht via:

2 thoughts on “Steeds vaker staat HR-software in de cloud

Comments are closed.