proces automatisering HRM: Instroom

tablet, smartphone, mobiel leren, elearning

Recruiters, zorg dat technologie je baan niet overbodig maakt

Het inzetten van technologische hulp is noodzakelijk voor de recruiter. Maar betekent het ook dat nieuwe technologie de functie recruiter misbaar maakt? Wat moeten recruiters doen om ervoor te zorgen dat hun baan bestaansrecht blijft hebben? Die vraag beantwoordt Sharlyn Lauby op het blog HR Bartender aan de hand van tips van drie recruiters.

1. Word een expert

“Of je het leuk vindt, of niet. Technologie komt toch op de werkplek”, zegt Steve Boese, vice-voorzitter van de HR Technology Conference. Hij adviseert om de interne expert te worden van een nieuwe tool. “Misschien word je wel iemand die een efficiëntere manier van werken introduceert, met die nieuwe technologie.”

Lees ook: Hoe recruitment gaat veranderen door de inzet van big data

2. Zet tools in, maar houd het persoonlijk

Een tool kan helpen, maar jij als recruiter kan het persoonlijk houden. “Alleen een mail sturen is een passieve manier om een kandidaat te benaderen. Er is geen garantie dat de mail gelezen wordt en vragen kunnen niet beantwoord worden”, zegt Blogger Recruiting Animal. Stacy Donovan Zapar, oprichter van Tenfold, vult aan: “Begrijp de bedrijfscultuur, teamcultuur en de harde en zachte vaardigheden die nodig zijn voor een functie.” En zet dat in als je communiceert. “Behandel kandidaten niet als een nummer of een vervangbare resource, maar laat zien dat je je huiswerk gedaan hebt.”

3. Werk aan de vaardigheden die niet vervangen worden door technologie

Onderhandelen, beïnvloeden, emotionele klik en begrijpen. Dat zijn vaardigheden die zeker de komende jaren nog niet vervangen kunnen worden door robots en technologie. Broese: “Zorg er daarom voor dat je menselijke vaardigheden de vaardigheden zijn die je belicht en blijft ontwikkelen.” Recruiting Animal ziet nog andere mogelijkheid. “Niet alle professionals hebben een online profiel, vooral IT programmeurs worden zo vaak benaderd dat ze hun profiel liever offline halen. Werk hard aan je speurcapaciteiten om deze mensen toch op te sporen, via verschillende kanalen en op verschillende manieren.”

Lees verder: 18 online netwerken voor HR en recruitment op een rij

Deel dit bericht via: