Nieuws

data3

Nieuw HR-systeem? Werk samen met IT

De HR- en IT-afdelingen moeten samenwerken op het moment dat er een nieuw HR-systeem wordt aangeschaft. Dat klinkt als een open deur, maar in de praktijk blijkt samenwerking lastig.

Shrm.org schrijft over een paneldiscussie op HR-conferentie in Canada. HRM’ers betrokken bij de aanschaf van een nieuw HR-systeem geven vaak aan dat ze niet alleen hun best moeten doen om werknemers en managers enthousiast te maken voor het nieuwe systeem, ze moeten ook de goedkeuring krijgen van IT.

Eigenlijk zouden HR-afdelingen betrokken moeten worden bij het selectieproces, maar dat gebeurt niet altijd. ‘Net als dat HR zich niet moet bezig houden met de IT-infrastructuur van een organisatie, begrijpt IT ook vaak niet hoe sommige HR-systemen werken’, aldus een van de panelleden. Het kiezen van een nieuw HR-systeem moet daarom zeker niet alleen door IT alleen moeten gebeuren.

Lees ook: HR steeds vaker in ‘driverseat’ bij selectie software

Een ander panellid vult daar op aan: ‘IT-professionals hebben logischerwijs niet de kennis van HR om HR-applicaties efficient en goed in te kunnen richten.’ Een voorbeeld dat een panellid aanhaalt is de beloningsmodule. Die vereist kennis van functiehuizen en salarisschalen.

Maar ook HR moet de IT-afdeling niet uit het oog verliezen als zij aan het roer zijn van het selectieproces. De nieuwe software moet immers ook blijven werken met de oude systemen.

Een panellid: ‘Altijd als we naar iets nieuws kijken, worden we afgeleid door wat nieuw en mooi is. We vergeten soms dat organisaties niet de resources – geld en tijd – om al die nieuwigheden te implementeren. En IT kan helpen bij het kiezen van de functionaliteiten. ‘Organisaties kopen vaak het hele HR-pakket met alle functionaliteiten en dan blijkt laten dat er onderdelen zijn die nooit worden gebruikt.’

Lees ook: HRM’er, vergroot uw IT-kennis voor een succesvol eHRM

Deel dit bericht via: