Verdieping

jongere computer stress

Logge onboardingsoftware frusteert jongere medewerker

Zodra jonge medewerkers aan de slag gaan bij grote organisaties, krijgen ze te maken met onhandige HR-systemen die al jaren gebruikt worden. Daarom wil de startup Talmundo de menselijke maat terugbrengen in HR. Het Haagse bedrijf ontving onlangs een half miljoen euro van investeerder TIIN Capital om in Europa uit te breiden.

‘In het tijdperk van de alomtegenwoordige smartphone zijn jongere generaties verwend met goed ontworpen, eenvoudig te navigeren en bijna vlekkeloze technologie. Zodra ze gaan werken bij een grote multinational krijgen ze echter te maken met dezelfde onhandige HR-softwaresystemen die al jarenlang gebruikt worden. Grote multinationals geven miljoenen uit aan werving en selectie, waarom zou je nieuw personeel dan vanaf het begin willen frustreren?’, vraagt CEO en medeoprichter Stijn de Groef van Talmundo zich af.

Klanten als ASML, KPMG en BNP Fortis Paribas

Talmundo begon in 2012 met het op maat maken van HR-apps. De Groef was zich bewust van de noodzaak om zich aan te passen aan een steeds veranderende markt en verschoof daarom in 2015 de focus van het bedrijf naar onboarding. ‘Talmundo werkt conventionele en verouderde onboardingprocessen bij naar de nieuwste technologie, waardoor ze gemakkelijker, aantrekkelijker en professioneler dan ooit worden.’ Het online onboardingplatform wordt al ingezet bij grote multinationals als ASML, KPMG en BNP Fortis Paribas.

De Nederlandse startup werkt conventionele en verouderde onboardingprocessen bij naar de nieuwste technologie, waardoor ze gemakkelijker, aantrekkelijker en professioneler worden. Medewerkers die beginnen te werken voor een multinational staan te popelen om de nieuwe uitdaging aan te gaan en verwachten daarom dat een soepel en efficiënt introductieproces. De Groef: ‘Het introductieproces moet vanaf de eerste dag perfect verlopen, niet alleen om de tevredenheid van de medewerker te vergroten vanaf het moment dat ze hun handtekening zetten, maar ook om ervoor te zorgen dat de investering van het bedrijf in menselijk kapitaal goed besteed wordt.’

Lees ook: Goed personeelsbeleid voeren? Zorg voor succesvolle instroom personeel

Introductie-app

Vanaf het moment dat een medewerker zijn of haar arbeidsovereenkomst getekend heeft, zorgt de introductie-app van Talmundo voor een positieve ervaring die gericht is op het geven van inzicht in hoe het reilt en zeilt bij het bedrijf door nieuwe medewerkers bij verschillende taken en activiteiten stap voor stap te begeleiden. De app stroomlijnt administratieve taken, zodat medewerkers niet langer stapels papierwerk hoeven in te vullen voor loonadministratie, IT en andere afdelingen. Nieuwe medewerkers lopen hierdoor op hun eerste dag het kantoor binnen met het gevoel dat ze niet alleen van harte welkom zijn, maar ook dat ze volledig voorbereid zijn om aan de slag te gaan.

De investering van 500.000 euro wordt gebruikt voor het uitbreiden van de app, het toevoegen van nieuwe ontwikkelaars, customer success managers en aan marketing, om op te kunnen schalen naar meer Europese markten buiten de oorspronkelijke kernmarkt, de Benelux. Richard Tieleman, investment manager bij TIIN TechFund 3 denkt dat ‘multinationals spoedig zullen beseffen dat werk voor medewerkers een belevenis moet zijn en niet alleen maar een manier om geld te verdienen.’

Lees ook: Onboardingproces kost HR onnodig veel tijd

Deel dit bericht via: