Nieuws

MONACO-VR

Leverancier test virtual reality in planningssoftware

Softwareleverancier Monaco test het toevoegen van virtual reality in hun planningssoftware. Het toevoegen van extra dimensies aan een planning zorgen voor een beter overzicht.

Met virtual reality kan door het toevoegen van een extra dimensie een grote hoeveelheid data overzichtelijk in beeld worden gebracht. “Een bedrijf heeft bijvoorbeeld te maken met een planning voor de bezetting van een werkplek, een planning voor werknemers die een bepaald tijdsframe kunnen werken en die medewerker moet ook nog over bepaalde competenties bevatten. Dat wordt nu in meerdere planningen gevat: een werkplekplanning en een dienstrooster bijvoorbeeld. In 2D is dat niet op een andere manier mogelijk”, legt commercieel directeur Oliver Talens uit.

In virtual reality-omgeving kunnen extra dimensies worden toegevoegd. “Een planner kan als het ware door een matrix heenlopen en vanuit verschillende gezichtspunten een planning bekijken.”

Lees ook: Robotisering: trends en hypes in 2016

Dit geldt overigens ook voor augmented reality, aldus Talens. Ook daar kunnen extra dimensies aan het beeld worden toegevoegd. In virtual reality wordt een schijnwerkelijkheid gecreëerd in een afgeschermde omgeving waarbij bewegingen en spraak worden vertaald in een 3D projectie. augmented reality daarentegen projecteert de beelden in de fysieke werkelijkheid. Google Glas is daar een voorbeeld van. “Technisch gezien maakt het voor ons niet zoveel uit voor welke omgeving we de software maken. We testen nu welke van de twee omgevingen het best geschikt is voor deze toepassing.”

De technologie is nog niet te vinden in de software van Monaco. “Uiteindelijk willen we de techniek wel toepassen in onze software. Maar het prototype dat we ontwikkelden testen we eerst met klanten en geïnteresseerden,” aldus Talens.

Deel dit bericht via: