Verdieping

talent carriere toename

Keune digitaliseert HR en bespaart tijd

Haarcosmeticabedrijf Keune digitaliseert zijn HR-administratie. Met de nieuwe oplossing kunnen zij de toegangscontrole, tijdregistratie en planning volledig digitaal te regelen.

Voorheen vroegen de HR-medewerkers van Keune diverse HR-gegevens op uit verschillende systemen. Deze gegevens moesten vervolgens handmatig gecontroleerd worden. Dit proces kostte medewerkers van de producent niet alleen veel tijd, het was ook erg foutgevoelig en gaf geen goed overzicht.

De software Protime geeft inzicht in de bezetting, capaciteit, gemaakte (over)uren en beschikbaarheid van het personeelsbestand. Ook kan het bedrijf de planning direct aanpassen op basis van geplaatste orders. Daarnaast is de lokale wet- en regelgeving rondom arbeidstijden geïntegreerd in het systeem. Zo zorgt Keune ervoor dat er altijd conform wet- en regelgeving gehandeld wordt en dat alle HR-informatie correct is.

‘Door de nieuwe software besparen we enorm veel tijd. Het controleren van lijstjes en opstellen van rapportages behoren hiermee grotendeels tot het verleden. Met deze tijdwinst kan onze HR-afdeling zich nu meer richten op de ontwikkeling en ondersteuning van het personeel. Daarnaast hebben bijvoorbeeld de BHV’ers op elk moment een betrouwbaar overzicht van de aanwezige medewerkers’, zegt Business IT-manager Wai-Bon Hau van Keune.

Lees ook: Nieuwe personeelsplanningsoplossing zorgt voor tijdswinst op Schiphol

Daarnaast geeft de nieuwe oplossing kunnen medewerkers nu onder andere zelf digitaal verlofaanvragen doen, inklokken als hun dienst begint, en weer uitklokken als zij klaar zijn. Medewerkers en afdelingshoofden hebben bovendien individuele toegangsrechten.

‘Zeker in een fabriek waarbij de leidinggevenden verantwoordelijk zijn voor de bezetting van productielijnen en waar in de toekomst mogelijk meer ploegendiensten komen, is het belangrijk direct inzicht te krijgen in de vastgelegde gegevens en waar nodig bij te sturen’, aldus Hau.

Keune heeft ruim 230 medewerkers in dienst en werkt daarnaast ook met een flexibele schil. Van het volledige personeelsbestand werken ruim 120 medewerkers in ploegendiensten in de fabriek of het magazijn.

Lees ook: Belgische HR-startup Starter van het Jaar

Deel dit bericht via: