proces automatisering HRM: Instroom

E-recruitment

Jumbo lanceert techcampus voor IT-talent

Supermarktketen Jumbo heeft de Jumbo Tech Campus opgericht, een moderne werk- en leeromgeving die ruimte biedt aan tweehonderd digitale toptalenten. De supermarkt neemt deze whizzkids niet in een keer aan, maar spreidt dit uit over een periode van vijf jaar. Voor het einde van dit jaar gaan in ieder geval al vijftien nieuwe werknemers aan de slag.

Binnenhalen van talent
Ceo Frits van Eerd: ‘Mensen maken ook in de techniek het verschil. Ik ben er trots op dat we naast onze eigen Jumbo Academy, waar onze winkelmedewerkers permanent getraind worden, nu ook kunnen starten met onze eigen Jumbo Tech Campus. De place to be voor digitaledevelopmenttalenten die graag werken in een commerciële en dynamische omgeving.’

Lees ook: Technologie nodig bij eerste selectie kandidaten

Voorheen externe inhuur
Tot nu toe huurde Jumbo vaak externe mensen in voor technologische klussen, zoals het (door)ontwikkelen van de app. Hoeveel mensen er momenteel op de e-commerce/it-afdeling werken, is dan ook onduidelijk en ook zaken als werving en aan welke oplossingen de IT-talenten gaan werken, zijn vooralsnog ongewis.

Optimaliseren user experience
De Jumbo Tech Campus wordt gevestigd op het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. De focus ligt op het optimaliseren van de user experience met nieuwe klant gedreven en innovatieve oplossingen. Door zo de concurrentie met AH aan te gaan, leeft de supermarkt haar ambitie na om online marktleider te worden.

Niet meteen een hele tech campus opzetten? Lees ook: 5 aspecten om op te letten bij de invoering van een talentmanagementsysteem

Deel dit bericht via: