Nieuws

talentmanagement

HR-algoritme krijgt investering van 7 miljoen

Harver maakt een slim HR-algoritme waarmee het voorspelt hoe geschikt een kandidaat is voor een vacature. De Amsterdamse start-up heeft nu een investering van 7,1 miljoen euro opgehaald, waardoor ze haar preselectie-tool TalentPitch wereldwijd kan uitrollen. Bovendien opent ze een vestiging in New York in de hoop zo de Amerikaanse markt te veroveren.

Het geld is afkomstig van de Amerikaanse investeringsmaatschappij Insight Venture Partners.

Percentage geschiktheid
‘Het cv is al zeshonderd jaar oud, dat werkt niet meer. Wij voorspellen hoe geschikt iemand is, uitgedrukt in een percentage. En we worden steeds slimmer,’ vertelt Ceo Barend Raaff van Harver aan RTL Z.

Met TalentPitch maakt Harver tijdens de preselectie gebruik van verschillende game-vormen. Stel, een kandidaat solliciteert op de functie van callcentermedewerker, dan krijgt hij een proeftelefoongesprek met een computer. Raaff: ‘Ook wordt gekeken of de persoonlijkheid, intelligentie, taal- en typvaardigheid bij het werk passen.’

Lees ook: waarom een algoritme menselijkheid nodig heeft

Lerend systeem
Harver koppelt verschillende databases aan elkaar en test achteraf of de voorspellingen zijn uitgekomen. Is iemand aangenomen, dan blijft het programma nog een jaar lang data over de werknemer verzamelen. Deze gegevens gebruikt Harver om in de toekomst extra accurate voorspellingen te doen. Hiermee is TalentPitch een lerend systeem.

Ontwikkelingen voor mkb
Voor Harver is Insight de ideale investeerder, aangezien de 7,1 miljoen euro die het bedrijf in TalentPitch steekt naar verwachting in mei alweer op is. En dus moet er dan een nieuwe investering komen. Raaff: ‘Insight heeft dertien miljard dollar in kas, dus we kunnen met ze groeien.’

Volgens Raaff gaat het geld vooral zitten in de kosten van nieuw personeel: komend jaar zal Harver van een kleine 80 medewerkers groeien naar zo’n 120 man. Daarbij: ‘Techpersoneel is erg duur.’ Bovendien investeert Harver in een tool om ook mkb-bedrijven gebruik te laten maken van haar diensten.

Lees ook: hoe volgens onderzoek de computer beter selecteert dan de mens

Deel dit bericht via: