proces automatisering HRM: Instroom

shutterstock_109897406

Game maakt objectievere werving mogelijk

Sommige high potentials komen via het traditionele recruitmentproces niet boven water, terwijl deze een welkome aanvulling kunnen zijn voor een organisatie. Hoe pikt HR deze talenten er wèl uit?

Deloitte in Groot-Brittannië start met een proef om pas afgestudeerden .te beoordelen via een game. De organisatie wil via de game Firefly Freedom pas afgestudeerden met de juiste innovatieve, creatieve en probleemoplossende vaardigheden vinden voor hun opleidingsprogramma BrightStart.
Sollicitanten downloaden de game via een app naar hun smartphone. Vervolgens krijgen ze met een serie uitdagingen te maken zodat ze beoordeeld kunnen worden op persoonlijkheidskenmerken. De app bevat ongeveer 3000 meetpunten, wat een objectiever en rijker resultaat oplevert dan een traditioneel recruitmentproces, aldus Deloitte.

Vooringenomenheid

De organisatie wil met de inzet van de game bereiken dat ze meer getalenteerde jonge afstudeerders met verschillende achtergronden kunnen identificeren. “Deze werknemers brengen de zo broodnodige verscheidenheid aan invalshoeken en ervaringen met zich mee”, zegt managing partner Emma Codd. Om vooringenomenheid tegen te gaan heeft Deloitte al eerder dit jaar de maatregel genomen om de school of universiteit waar de sollicitanten vandan kwamen niet meer kenbaar te maken aan recruiters.
Als de game succesvol blijkt wil de Britse tak van de consultancyfirma deze toepassen bij de selectie van alle pas afgestudeerden. Deloitte werft in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 1500 pas afgestudeerden per jaar.

Lees ook: HR-directeuren zien geen toegevoegde waarde in games

Deel dit bericht via: