Nieuws

personeelsdossier

eHRM zelden in top 3 focusgebieden voor komende jaren

HRM’ers vinden eHRM bijna nooit een van de drie belangrijke focusgebieden voor de komende jaren. Toch vindt slechts een kwart van de HRM’ers dat het belang van HR-software onderschat wordt.

Uit het onderzoek van Kantar TNS, in opdracht van Driessen HRM, blijkt dat eHRM voor 13 procent van de HRM’ers één van de drie belangrijkste focusgebieden voor de komende jaren is. Twee procent van de ondervraagden noemt dit het belangrijkste focusgebied.

Of eHRM onderschat wordt, vinden veel van de HRM’ers lastig om in te schatten. Het merendeel heeft er geen mening over. Diegene die er wel een mening over hebben zijn gelijk verdeeld: 26% is het ermee eens, 24% mee oneens.

Lees ook: 7 voordelen van eHRM bij de uitstroom van werknemers

Manager outsourcing Juriaan van der Zwam van Driessen zegt in een interview op PWdeGids.nl dat veel HRM-activiteiten – kort door de bocht gezegd – in veel gevallen worden omgezet naar eHRM activiteiten. ‘Door e-HRM op de juiste manier geïntegreerd in te zetten, kunnen veel processen efficiënter worden uitgevoerd. Daarnaast creëert deze aanpak overzicht en inzicht in het personeelsbestand, maar nog belangrijker inzicht in elke medewerker specifiek.’

De inzet van eHRM kan tijd besparen. Veel HRM’ers (40 procent) geven aan dat ze door eHRM meer kunnen focussen op strategische vraagstukken. 16 procent vindt van niet. In 45 procent van de gevallen leidt het tot een vermindering van de administratieve werkzaakheden. In slechts 14 procent van de gevallen niet. Vooral over de managementinformatie door eHRM is bijna iedereen enthousiast. Slechts 7 procent ziet managementinformatie niet als een mogelijkheid om het beleid mee te onderbouwen.

Lees ook: 5 concrete voordelen van eHRM

Deel dit bericht via: