Nieuws

toekomst van werk

Deze invloed hebben millennials op technologie

We moeten af van het idee dat millennials een probleem zijn, dat moet worden aangepakt. We moet ze zien als de voorbode van de toekomst en de manier waarop ze met technologie omgaan omarmen. De manier waarop ze technologie gebruiken, kan voor het hele bedrijf voordelen opleveren. Ook voor andere generaties.

Dat schrijft Senior Industry & Solution Strategy Director Marcus Mossberger van Infor in een blog op de bedrijfswebsite. Hij legt uit hoe we de manier waarop millenials in het leven staan kunnen gebruiken als kijkje in onze toekomst. Hij geeft drie voorbeelden van hoe technologie sterke invloed heeft op ons leven:

  • We staan altijd aan: minder vertrouwen en het op grotere schaal delen van informatie is het onvermijdelijke gevolg van opgroeien in ‘wired, always-on world’. Technologie zit in de genen van een millennial..
  • De ‘Uberization’ van werk: altijd verbonden zijn, heeft de Uberization van werk tot gevolg. 40% van de Amerikaanse werknemers werkt nu ten minste een deel van de tijd in ‘losse, projectmatige’ banen, tegenover 30% in 2005 en 6% in 1989.
  • Het einde van de baan: door technologie is werk geen baan meer maar een reeks van taken of projecten. Dat betekent volgens analist Josh Bersin het einde van de baan zoals wij die kennen.

En dit zijn dan de gevolgen voor de technologie, schrijft Mossberger:

  • De scheiding tussen werk en de rest van het leven vervaagt; Millennials vragen flexibiliteit in termen van tijd en locatie. Waarom werken we nog bepaalde uren in een bepaald kantoor?
  • Millennials zien de projecteconomie als de norm. Dat betekent niet noodzakelijk dat ze hun brood freelance verdienen, maar ze kunnen een part- of fulltime baan met projecten aanvullen.
  • Slimme organisaties passen zich aan deze factoren, zodat hun werknemers flexibel kunnen werken. Ze hebben dan de juiste back-end systemen die de beschikbare middelen optimaliseren.

 

Deel dit bericht via: