Nieuws

HRM in de cloud

Complex HR-landschap belemmert cloudtransitie

Omdat leveranciers het merendeel van hun ontwikkelingsinspanningen steken in cloudoplossigen, zijn organisaties genoodzaakt te kiezen voor saas-oplossingen. Al is overstap niet voor alle ondernemingen even makkelijk.

Uit de een onderzoek van de Amerikaanse adviesorganisatie Information Services Group (ISG) blijkt dat een volledige transformatie van het HR-landschap naar de cloud vooral wordt bemoeilijk door de verouderde applicaties. Het is complex om van applicaties die draaien op een server in het bedrijf over te stappen naar tools in de cloud. Het landschap aan HR-applicaties is bij veel organisaties complex en verstrengeld.

Uit het onderzoek van ISG blijkt dat bijna een kwart van de organisaties in 2020 gebruikt maakt van een hybride omgeving voor hun HR-applicaties. Dat betekent dat een deel van de applicaties draait bij de leverancier, een volledige saas-oplossing, en een deel draait bij de onderneming, een on-premise oplossing. De onderzoekers denken dat dit slechts tijdelijk zal zijn. ‘Wij denken dat deze ondernemingen uiteindelijk ook zullen kiezen – net als 32 procent van de ondernemingen – die kiezen voor een volledig saas-abonnement.’

Lees ook: Traditionele HR-software wordt vervangen door SaaS

De grootste leveranciers van HR-software steken inmiddels al hun tijd en energie in de cloud en de ondersteuning van hun oude on-premise systemen loopt langzaam af, schrijven de onderzoekers. Klanten hebben daarom weinig keus en moeten de overstap maken naar online HR- en HCM-platformen. Maar het rapport schrijft ook dat door verstrengeling van al die applicaties het complex is om voor een volledig saas-landschap aan HR-applicaties te kiezen. In 2020 zal driekwart van de organisaties in elk geval een HR-systeem naar de cloud hebben gemigreerd.

‘Een strategische transitie naar de cloud vereist een strategische planning en een bedrijfsbrede wil en vermogen om dit uit te voeren. Organisaties moeten zo snel mogelijk starten met strategieen die drie tot vijf jaar in beslag zullen nemen. En organisaties moeten bedenken dat een transitie naar saas niet betekent dat het gebeurt en klaar is. Het is een serie van transformaties die door blijven gaan’, zegt partner Debora Card van ISG.

Lees ook: Ook bij cloudcontract moet bedrijf privacy garanderen

Deel dit bericht via: