Nieuws

coderen

Zo wordt intelligentie gebruiken in HR-software makkelijker

Organisaties die kunstmatige intelligentie willen gebruiken – bijvoorbeeld voor het doen van slimme data-analyses – en die functionaliteit in willen kopen, kunnen het beste gebruik maken van een leverancier die de functionaliteit al ingebouwd heeft in de software.

‘Hoewel het gebruik van cognitieve technologie overweldigend kan lijken, is het goede nieuws dat het starten met deze technologie steeds makkelijker wordt,’ schrijft professor Thomas H. Davenport in een blog op Harvard Business Review. Hij merkt dat er veel leveranciers producten aanbieden op dit gebied waardoor er allerlei mogelijkheden worden aangeboden voor bedrijven die hun processen slimmer willen maken. Bedrijven kunnen 3 manieren kiezen om aan de slag te gaan met intelligentie, zegt Davenport: alles inkopen, een beetje inkopen en een beetje zelf bouwen of alles zelf bouwen.

Lees ook: Meer diversiteit dankzij kunstmatige intelligentie

Kiest een bedrijf ervoor om de technologie te kopen, dan raadt hij aan een leverancier te kiezen die de technologie al ingebakken heeft in zijn software. Voorbeelden daarvan zijn Salesforce.com, Oracle en Microsoft. ‘Als je deze software gebruikt, dan is het waarschijnlijk makkelijker om de functionaliteiten wel te gebruiken dan om ze te negeren.’

Een voorbeeld van intelligentie in HR-software is bijvoorbeeld de functionaliteit die SAP gaat inbouwen in zijn SuccessFactors HR Management systeem. Deze functionaliteit moet bias bij werving- en selectie voorkomen. Door data-analyse wordt vooringenomen taal in vactureteksten aangestipt.

Klein project

Een andere tip van Davenport is om te starten met een klein project en te kiezen voor een leverancier die het laaghangende fruit aanpakt. Hij noemt het voorbeeld van Cognitive Scale, dat een 10-10-10 aanpak hanteert. Het bouwt een applicatie in 10 uren, test en vervolmaakt het in 10 dagen en gaat live binnen 10 weken. Het M.D. Anderson Cancer Center werkt met Cognitive Scale. Niet voor projecten die kanker moeten genezen, maar zet het in voor kleine doelen. ‘Bijvoorbeeld om de families van patiënten slaap- en eetplekken aan te bevelen of welke patiënten geholpen moeten worden bij het betalen van de facturen.’

Lees ook: Met deze basis wordt HR-analytics succesvol

 

Deel dit bericht via: