proces automatisering HRM: Doorstroom

personeel gezicht smoelenboek medewerkers

Wilt u ook een beter personeelsbestand?

De HR-professional weet intuïtief hoe een geweldige werknemer eruit ziet, maar hoe kom je erachter wat een medewerker echt zo goed maakt?

Volgens Leslie Breackell van IBM Smarter Workforce is HR-analytics de sleutel. “Analytics geven HR de mogelijkheid om strategische beslissingen te beïnvloeden,” zegt ze in een interview met HRM Oline .”Maar we moeten rekening houden met de context waarin de medewerkers actief zijn en de verwachtingen die zij hebben van hun werkgever.” Het gebruik van big data kan organisaties daar verder mee helpen. Bijvoorbeeld door patronen op te sporen in de data en voorspellingen te doen over wat er in de toekomst nodig is en deze inzichten te gebruiken voor een betere besluitvorming, aldus Breackell.

Betrouwbaarheid data

Welke stappen kan HR zetten bij het gebruik van data? Breackell geeft daarvoor drie tips. Allereerst moet er een duidelijke visie zijn voor wat betreft analytics. Deze visie moet de business ondersteunen, dus gebaseerd zijn op resultaten als groei, efficiency en productiviteit. Ten tweede moeten organisatie en stakeholders het eens worden wat het niveau van betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van de data is en wat dit betekent voor de analyse. “Perfecte datasets zijn onrealistisch,” constateert Breackell. Tot slot is het de moeite waard om te kijken wie in HR-analytics de trekkers zijn die zowel bedrijfsmatige als operationele ervaring meebrengen.

Lees ook: HR Analytics: hoe ver mag u gaan?

Deel dit bericht via: