proces automatisering HRM: Doorstroom

Big Data

Vijf gebieden waar data-analyse HR tijd kan besparen

Voorspellen of een kandidaat geschikt is of niet aan de hand van een CV. Dat kan door Big Data, schrijft auteur HR-tech Meghan M. Biro, van zakentijdschrift Forbes op haar blog. “Actieve of passieve kandidaten, introductie, training, engagement, vasthouden van medewerkers, vrijwillig vertrek, prestaties en erkenning: het kan allemaal voorspeld worden met Big Data.”

Recruiters besteden gemiddeld 6,25 seconden aan een CV, schrijft Biro. “Theoretisch gezien, om 200.000 banen in te vullen, is 347 uur aan hersentijd nodig. En dan zijn de CV van kandidaten die niet geselecteerd die het niet geselecteerd worden, niet eens meegeteld.” Data-analyse kan dit werk verkorten.

Lees ook: Hoe recruitment gaat veranderen door de inzet van Big Data.

Biro geeft in haar blog vijf gebieden waar Big Data zou kunnen helpen om het werk van de HR-afdeling makkelijker te maken:

  • Omzet: Wanneer loopt de omzet het grootste risico? Bij welke functies, units, locaties en posities. Maak modellen van scenario’s vooraf.
  • Vasthouden van medewerkers: Identificeer waar het hoogste risico ligt dat mensen overstappen en wie dat zou kunnen zijn. Bepaal wat er moet gebeuren om ze te behouden, welke activiteiten of trainingen zijn noodzakelijk.
  • Risico’s: Maak profielen van kandidaten die snel weer het bedrijf zouden kunnen verlaten, en bepaal wanneer dat zou zijn. Maak ook profielen van kandidaten die kans na een tijdje hun prestaties te verminderen.
  • Talent: Bepaal wie – van de nieuwe werknemers – het best gaat presteren, en besluit hoe deze professionals passen in een ‘high potential’ programma.
  • Toekomstvoorspellen: Maak modellen van de verschillende veranderingen die het bedrijf kan verwachten. Dat kunnen wereldwijde of politieke veranderingen zijn. Wat is de impact op het aannemen, behouden en de betrokkenheid van talent?

TIP: Analyses maken over het gedrag van medewerkers? Dat doet u niet met interne informatie: die is over datum. Maar wat gebruikt u dan wel?

Deel dit bericht via:

One thought on “Vijf gebieden waar data-analyse HR tijd kan besparen

Comments are closed.