proces automatisering HRM: Doorstroom

innovatie3

Van P&O’er tot businesspartner dankzij e-HRM

De vraag naar HR-professionals is het eerste kwartaal van 2016 met 34 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Doordat e-HRM de operationele P&O-taken bij de lijn heeft gelegd, is er vooral behoefte aan HR-adviseurs (56%) en HR-businesspartners (37%).

Dit blijkt uit arbeidsmarktonderzoek van Yacht. Ellen Bergh, Senior Commercieel manager YACHT HRM: “Digitalisering heeft de afgelopen jaren veel impact gehad op de HR-processen binnen organisaties. Door selfservice portals en digitale personeelsdossiers komt de administratieve en operationele HR-rol terug in de lijn. Dit heeft grote implicaties voor de rol van HR. Het verdwijnen van uitvoerende werkzaamheden schept voor de traditionele P&O-adviseur de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot HR-businesspartner voor strategische en tactische organisatievraagstukken.”

Strategisch adviseur

Susan Vermeulen, werkt als HR-businesspartner via Yacht: “De operationele beheersmatige P&O-taken zijn echt aan het verdwijnen en dat gaat snel. Het is daarom essentieel voor de meer traditionele P&O-adviseur om hier proactief op in te spelen. En veel meer als tactisch en/of strategisch adviseur voor het management op te treden. Thema’s als duurzame inzetbaarheid, strategische personeelsplanning, HR-analytics, leiderschapsontwikkeling en reorganisatiebegeleiding staan hoog op de agenda.”

Gespecialiseerde professionals

Er is een toenemende behoefte aan data-analyse en strategische personeelsplanning, zo signaleert Yacht en dat vertaalt zich in een toename in inhuur van gespecialiseerde HR-professionals om deze thema’s vorm te geven. Voor organisaties is het noodzaak om meer flexibiliteit te creëren en tegelijkertijd ‘in control’ te zijn.

Coachend leiderschap

Niet alleen de cijfermatige kant van personeelsmanagement is in opkomst. Ook loopbaancoaches zijn in trek, omdat bedrijven steeds meer het belang inzien van coachend leiderschap en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

logo HR AnalyticsTip! Beschik jij altijd over de juiste data om een strategisch businesspartner te zijn? Leer alles over de nieuwste ontwikkelingen tijdens het congres HR Analytics op 31 mei.

Deel dit bericht via: