Verdieping

logo whitepaper

Uw sollicitanten volgen? 3 gratis tools

Nu de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, wordt het werven en volgen van potentiële werknemers steeds belangrijker. OvereHRM.nl zet een drie gratis kandidaatvolgsystemen op een rij.

Met een verder aantrekkende economie in 2017, zal het aantal banen en het aantal arbeidsjaren verder toenemen, blijkt uit cijfers van het UWV. Zij becijferden dat er komend jaar 900.000 nieuwe vacatures bij komen. Vacatures waarvoor kandidaten geworven moeten worden. En dat zal niet in alle branches even makkelijk zijn. Vooral in de IT, techniek, het onderwijs en bij managers zijn er knelpunten, zegt het Research Centre for Education and the Labor Market (ROA) uit Maastricht.

Heeft u hulp nodig bij het administreren van de wervings- en selectieactiviteiten, dan kan een Applicant Tracking System (ATS) – ook wel wervings- en selectiesysteem, kandidaatvolgsysteem of recruitmentsysteem genoemd – soelaas bieden. Connexys en Talentsoft zijn veel gebruikte betaalde systemen in Nederland.

Lees ook: 3 trends voor een optimaal wervingsproces

Hoe noodzakelijk is een goed ATS?

  • Met een efficiënt en goedingericht ATS heeft een organisatie een database van kandidaten met de daarbij behorende informatie. Zo kan een organisatie een goede match maken tussen de vacatures die uitstaan en de kandidaten die geschikt zijn.
  • Het maakt het werk van recruiters overzichtelijker omdat zij takenlijsten kunnen maken en taken kunnen afstrepen.
  • Iedereen in de organisatie heeft hetzelfde overzicht, want iedereen heeft toegang tot dezelfde informatie over kandidaten in de database.

Er zijn ook gratis mogelijkheden om kandidaten te volgen, hieronder geven we een lijstje van veelgehoorde en veelgebruikte mogelijkheden:

HROffice – Het Nederlandse bedrijf HROffice biedt een gratis basissysteem voor ATS voor het beheren en het onderhouden van contacten met uw sollicitanten tot het inzetten van uw uitingen naar de arbeidsmarkt’. In dit pakket zitten de onder andere vacature- en kandidatenbeheer, een sollicitatiepagina inclusief bedrijfslogo, notities kunnen per kandidaat worden bijgehouden en er kan een automatische ontvangstbevestiging worden verstuurd.  Een organisatie die meer functionaliteiten wenst, moet hiervoor gaan betalen.

iKrut – Ook het Engelse iKrut biedt een gratis basis ATS. Met het gratis systeem kun je zoveel handelingen als je wil uitvoeren, je kunt zoveel gebruikers als je wilt toegang geven en je kunt zoveel sollicitaties als je wilt verwerken, schrijft iKrut. Je hebt alleen een beperkt aantal tools tot je beschikking om aan kandidaten te komen. Je hebt bijvoorbeeld geen mogelijkheid tot video-interviewen, een job blaster die de vacatures verspreid over verschillende websites of de mogelijkheid tot het maken van een interne workflow.

Qandidate.com – VONQ, een marketingrecruitmentbureau, heeft een gratis recruitmentsysteem ontwikkeld voor in-huis en corporate recruiters. VONQ noemt het ‘alles wat je mag verwachten van een professioneel online recruitmentsysteem voor het beheren van vacatures en kandidaten.’ Bedrijven gaan geld betalen als ze vacatures willen publiceren. Daarover zei VONQ eerder: ‘als de recruiter een vacature invoert, adviseert de webshop automatisch welke vacaturesites het hoogste rendement opleveren. Pas als de vacature daadwerkelijk wordt geplaatst, gaan ze betalen.’

Lees ook: Bureau ABD gebruikt een wervings- en selectiesysteem van Microsoft. Lees hier de case.

Deel dit bericht via: