Nieuws

tablet sociale media

Tijdsbesparing belangrijke reden voor HR-app

Het besparen van tijd is een belangrijke reden voor medewerkers om HR-zaken via de mobiele app te regelen. Bovendien kunnen zo vakanties, ziekmeldingen of roosterwijzigingen op elk moment van de dag en op elke plek worden ingezien.

Steeds meer Nederlandse werknemers willen hun eigen HR-zaken op een mobiel device uitvoeren. Het percentage dat aangeeft een tablet of smartphone te willen gebruiken voor het uitvoeren van HR, is gestegen van 36 naar 41 procent. Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmark-onderzoek van Raet onder 1.146 Nederlandse werknemers, 506 HR-managers en 117 bestuurders uit verschillende branches.

‘Medewerkers vinden het steeds belangrijker dat ze zelf aan het roer staan van alles wat met hun eigen HR te maken heeft’, zegt productmanager e-HRM HenkJan van Commenee van  Raet. ‘Werknemers verwachten van hun werkgever dat zij dit digitaal ondersteunen. Niet alleen als het gaat om directe business-gerelateerde zaken. Het is belangrijk om medewerkers de juiste digitale middelen te geven om hun eigen HR-zaken te regelen, waar en wanneer dan ook. Niet alleen voor medewerkers zorgt dit voor groot gemak, ook de HR-afdeling wordt met e-HRM verlicht.’

Lees ook: Medewerker wil HR-zaken op mobiel regelen

Apps bieden uitkomst

33 procent van de medewerkers vindt tijdbesparing een belangrijke reden om HR-zaken via een mobiele app te regelen. Ook vinden ze het belangrijk dat ze hun HR-zaken tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen uitvoeren (32%); mobiele apps kunnen hen hierbij goed ondersteunen.

HR-processen die medewerkers het liefst via een HR-app willen regelen zijn het inzien van het rooster en ziekmeldingen doen (beide 66%), gevolgd door roosterwijzigingen doorgeven (63%) en het bekijken van salarisstrookjes (58%).

Lees ook: HR-systeem is steeds vaker mobiele oplossing

 

Deel dit bericht via: