proces automatisering HRM: Instroom

winnaar super goed werkgever

Slimme inzet eHRM verbindt Generatie Y aan bedrijf

Zet HR-technologie in om contact te maken met de Generatie Y, zegt Dave Foxall op HRMSworld.com. Hij geeft een aantal voorbeelden hoe u eHRM kunt inzetten om verbinding te maken met deze generatie die ook wel de social media generatie wordt genoemd.

Laat HRM-software geschikte rollen vinden
De generatie Y is onrustig; nog meer dan de generatie X zoeken ze geen baan voor het leven. Wilt u deze generatie aan uw bedrijf blijven binden, dan moet u ze meer bieden dan alleen baanzekerheid. Pas uw HRM-software of talentmanagementsoftware hierop aan. Zorg ervoor dat de Y-professionals andere rollen en functies aangeboden krijgen dan traditioneel ingerichte software zou doen. Verras ze door ze nieuwe dingen te laten doen en te laten leren.

Lees ook: Doorstroom: mede bepalend voor motivatie personeelsbestand

Gebruik uw HRM-software om gamified feedback te geven
Professionals willen graag weten hoe ze het doen, maar de ouderwetse manier van jaarlijkse beoordeling past niet bij de Generatie Y. Deze Y-professionals willen wel weten hoe ze het doen, maar liever op een spelachtige manier. Punten, prestaties, niveaus … maak van leren, projecten en prestatiemanagement een spel in uw HRM-software om deze generatie te blijven prikkelen.

Moedig sociale samenwerking en gamification aan via uw HRM-software
De Generatie Y is opgegroeid (en heeft dat nu nog steeds) met het idee dat internet hun speeltuin is. Hoe meer de werkplek lijkt op de online wereld, hoe meer deze werkplek aansluit op de wereld waarin deze generatie ervan houdt om te communiceren, netwerken en samenwerken. Geef deze professionals via uw HRM-software forums, blogs, chats, instant messaging en zij zullen de silo’s doorbreken waar de vorige generaties mee kampten.

Lees ook: HR-directeuren zien geen toegevoegde waarde in games

Deel dit bericht via:

2 thoughts on “Slimme inzet eHRM verbindt Generatie Y aan bedrijf

Comments are closed.