proces automatisering HRM: Uitstroom

shutterstock_crop

Personeelsdossier belangrijker bij ontslag

Sinds 1 juli kunnen werkgevers disfunctionerende medewerkers niet meer zo gemakkelijk ontslaan. Rechters moeten sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid strenger toetsen. Heeft u gebrekkige dossiers? E-HRM kan hierbij helpen.

Rechters oordelen strenger in ontslagzaken sinds de invoering van de Wet Werk en Zekerheid, zo blijkt uit recent onderzoek van arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen. Hij bekeek vijftig gepubliceerde uitsprakenn die de rechter na de invoering van de nieuwe wet heeft gedaan. Van deze zaken stemde de rechter in 60 procent van de gevallen in met het ontslag. Voor 1 juli lag dit percentage tussen de 70 en 90 procent. “Rechters moeten strenger toetsen”, zegt Van Gelderen in een gesprek met BNR. “Hiervoor mochten ze zelf nog wat meer wikken en wegen.”

Dossieropbouw

Met e-HRM-software kan een organisatie goede personeelsdossiers opbouwen. Alle procedurele en administratieve taken die gemoeid zijn met het aflopen of ontbinden van arbeidsovereenkomsten worden zo gestroomlijnd. Doordat leidinggevenden automatisch meldingen ontvangen, worden beoordelings- en functioneringsgesprekken regelmatig gevoerd en verloopt dossieropbouw volgens het boekje. “Zeker met de Wet Werk en Zekerheid is dit belangrijk omdat de kantonrechter alleen een ontslag zal goedkeuren als er sprake is van een goed personeelsdossier,” schrijft Rob van Loenen in zijn blog op HR Base. Daarbij helpt de software HR-professionals  om bij te dragen aan de beoordelingen en bij talentmanagement. Van Loenen: “Door het koppelen van interne en externe systemen ontstaat er een grote database met gegevens van medewerkers waar de HR-afdeling nieuwe informatie uit kan halen.”

Lees ook de whitepaper: Zeven concrete voordelen van e-HRM bij de uitstroom van werknemers

Deel dit bericht via: