Nieuws

shutterstock_kennis studie talent ontwikkeling

Nieuw initiatief moet HR-analyticsonderzoek bundelen

Een nieuw initiatief moet de kennis en onderzoeken op het gebied van HR-analytics bundelen. Daartoe heeft masterstudent Roel van Etten via LinkedIn een oproep gedaan. In eerste instantie wordt de kennis uitgewisseld in een LinkedIn-groep, later zal worden gewerkt aan een website.

Van Etten is masterstudent van de studie Human Resource Studies aan Tilburg University en doet zijn afrondende masteronderzoek bij het bedrijf Crunchr. Toen hij met zijn onderzoek startte, ontdekte hij dat er weinig interesse is van andere studenten in het onderwerp HR-analytics; van de meer dan 100 medestudenten aan Tilburg University was er maar één medekandidaat waarmee hij kennis op dit vlak kon uitwisselen. In tegenstelling tot andere studenten die in een thesiscircle met gemiddeld vijf tot zes studenten kennis en ervaringen kunnen delen. Om toch te kunnen sparren en informatie te kunnen uitwisselen met gelijkgestemden, zette hij op LinkedIn een oproep.

‘Ik zocht andere masterstudenten waarmee ik kon sparren over het onderwerp HR-analytics. Bijvoorbeeld om elkaar op de hoogte te houden over onderzoek op dit vlak. Daarom zette ik een oproep op LinkedIn’, zegt Van Etten. ‘Al snel werd mijn oproep gedeeld door David Green, één van de grootste influencers op dit vlak, en reageerde ook Patrick Koolen van ABN Amro. Toen ging de oproep viral. Ik vroeg mij af waarom we ons eigenlijk alleen zouden beperkten tot studenten, daarom werk ik nu aan een netwerkgroep met onderzoekers, professoren, experts en studenten.’ Zijn werkgever Crunchr zal helpen bij het initiatief om – naast de netwerkgroep – ook een website op te zetten waarop de kennis kan worden gedeeld.

Lees ook: ‘People analytics hoort niet bij HR-afdeling thuis’

Bedrijfsleven en wetenschap van elkaar leren

Van Etten hoopt dat zijn initiatief bijdraagt aan dat bedrijfsleven en wetenschap van elkaar kunnen leren. ‘Bedrijven doen bijvoorbeeld veel onderzoek naar redenen waarom mensen het bedrijf verlaten. Ook in de wetenschap wordt daar onderzoek naar gedaan. Soms wel met heel andere of tegenstrijdige uitkomsten. Maar ik stel mij voor dat die kennis uitgewisseld wordt en dat er in discussie wordt gegaan over de resultaten.’

Inmiddels heeft de discussiegroep genaamd People Analytics Academy op LinkedIn iets meer dan 40 (internationale) leden. ‘Er is veel interesse’, zegt Van Etten. ‘Mensen zijn enthousiast en vinden het handig. Maar we hebben nu wel even op de rem getrapt. Eerst wil ik meer structuur aanbrengen in het initiatief en werken aan de website. In het het najaar wil ik een congres organiseren waar studenten en onderzoekers een podium krijgen om hun bevindingen te presenteren, om zo kennis uit te wisselen op dit gebied en studenten enthousiast te maken voor HR-analytics.’ Van Etten kan niet zeggen wanneer het initiatief meer structuur zal krijgen.

Lees ook: HR heeft grote behoefte aan analyticsskills

Deel dit bericht via: