Nieuws

2020

Met e-HRM klaar voor 2020

Wie klaar wil zijn voor de toekomst, moet vooruit durven kijken. Raet zet op een rijtje wat er nodig is om 2020-proof te zijn.

In de whitepaper Tien tips om uw HR-afdeling 2020-proof te maken, zet Raet de belangrijkste ontwikkelingen voor HR op een rij. Het zal niemand verbazen dat e-HRM een belangrijke rol speelt in de voorbereidingen op de toekomst. Medewerkers verwachten dat relevante (HR-)informatie op hun eigen smartphone of tablet beschikbaar is.

Drie belangrijke tips zijn: 

  1. Digitaliseer uw HR-processen en leg de verantwoordelijkheid van specifieke HR-taken bij lijnmanagers en medewerkers – Door zo veel mogelijk administratieve HR-processen te automatiseren, houdt u meer tijd over om na te denken en te handelen als business partner. Daarnaast krijgt u meer inzicht in HR-data. Met deze tijdbesparing en nieuwe inzichten kunt u een strategische regierol vervullen binnen de organisatie.
  2. Verwerf een breder scala aan analyse vaardigheden Bedenk hoe u met de juiste HR-investeringen een bijdrage kunt leveren aan de performance van de organisatie. Welke analyses kunt u uitvoeren om de impact van HR zichtbaar te maken?
  3. Formuleer de juiste business vragen Vertaal als HR business partner de inzichten die u verkrijgt met HR-analytics naar de dagelijkse praktijk van de organisatie. Een voorbeeld: hoe kunt u, via een wijziging in het personeelsbeleid, de klanttevredenheid verhogen? Een mogelijke analysevraag die u hiervoor moet beantwoorden is dan: wat is de samenhang tussen medewerkersbetrokkenheid en klanttevredenheid?

Volgens Raet stellen organisaties in 2020 specifieke eisen aan HRM’ers. “In 2020 zoeken organisaties een HR business partner met analytische kwaliteiten, cijfermatige affiniteit en een achtergrond in HR én in business (bijvoorbeeld door ervaring in lijnmanagementfuncties). Hij of zij is excellent in het lezen en interpreteren van data en is in staat op basis hiervan advies uit te brengen.”

Klik hier om alle tips van Raet te lezen

 

Deel dit bericht via: