Nieuws

bedanken kado bloemen jubileum

Medewerkersbetrokkenheid goed te meten met app

Onderzoeken naar medewerkersbetrokkenheid zijn bij veel bedrijven een ondergeschoven kindje. De onderzoeken worden niet frequent uitgevoerd en de verwerking van de resultaten laat vaak lang op zich wachten. Met een app kan het monitoren en verbeteren van medewerkersbetrokkenheid eenvoudig en effectiever.

De ervaring van de twee oprichters van de start-up 369method is dat organisaties vaak verkeerde of teveel zaken te meten en de resulterende data niet in concrete actieplannen te kunnen omzetten. En omdat er niet adequaat met hun feedback wordt omgegaan, raken medewerkers nog minder betrokken. Zij ontwerpen daarom de app 369method die doorlopend en actief de betrokkenheid van medewerkers toets. Zo kunnen organisaties snel en flexibel bijsturen.

Lees ook: Betrek medewerkers met Big Data

Drie criteria
Aan de hand van drie criteria kunnen werknemers in de app 369method aangeven wat zij persoonlijk onder hun ideale werkplek verstaan. “369method is erop gericht om performance indicatoren zoals productiviteit, verloop en ziekteverzuim, te verbeteren aan de hand van hogere medewerkersbetrokkenheid”, aldus medeoprichter Aleksander Tchernov.

Een dashboard geeft inzicht in de ontwikkeling van medewerkersbetrokkenheid op teamniveau en de correlatie daarvan met toekomstige performance van een team, een bedrijfsonderdeel of de gehele organisatie. “Organisaties zijn gebaat bij betere performance, betere voorspelling van toekomstige performance en ondernemerschap op ieder niveau binnen het bedrijf”, zegt medeoprichter van 369method, Maarten van Hoof.

Lees ook: 4 tips om een engagementtool een succes te maken

Deel dit bericht via: