Nieuws

laptop2

Jongere moet digitalisering redden

Bedrijven investeren nauwelijks in de digitale vaardigheden van medewerkers. Ze nemen liever jongeren aan en vertrouwen er dan op dat zij de juiste kennis meebrengen.

Dat meldt HR Magazine op basis van onderzoek door Barclays UK. Gemiddeld investeren de werkgevers 109 pond (135 euro) per werknemer om de digitale vaardigheden op peil te houden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ruim een derde van de respondenten moet bekennen het moeilijk te vinden om de digitale kennis van het personeel naar een hoger plan te trekken.

Werknemers

Werknemers vinden dit zorgwekkend, maar zij voelen zich niet geroepen om dan op eigen kosten hun kennis en vaardigheden te verbeteren. Slechts 16 procent heeft geïnvesteerd in de eigen digitale vaardigheden. Bijna de helft (47%) heeft dat zelfs nooit overwogen. Van de mensen die wel hebben geïnvesteerd in hun eigen kennis zegt 68 procent dat het hem heeft geholpen bij de uitoefening van zijn eigen functie. 63 procent zegt dat hij hierdoor nieuwe carrièremogelijkheden heeft gekregen.

Rekruteren

Wanneer werkgevers mensen rekruteren, letten ze wél op digitale vaardigheden. 27 procent van de ondervraagden wil dat nieuwe werknemers kennis hebben van de bescherming van data en apparatuur. Een op de vijf verwacht dat kandidaten weten hoe ze met cloud-based tools kunnen werken. 15 procent wil dat nieuwe werknemers kunnen coderen.

 

 

Deel dit bericht via: