Uncategorized

In 10 stappen naar maximale draagvlak voor e-HRM

De grote gebruikersvriendelijkheid van moderne e-HRM maakt uitgebreide trainingen van werknemers in het gebruik van de software overbodig. Toch loont het de moeite om via enkele kleine ingrepen de acceptatie van deze systemen te versnellen. Managers en andere medewerkers zien hierdoor sneller de voordelen die deze software hen biedt. Zo ontstaat er maximaal draagvlak voor het gebruik van e-HRM. Organisaties zullen zo eerder profiteren van een lagere werkdruk, grotere efficiënte, lagere kosten en een hogere medewerkertevredenheid.

1. Optimale communicatie
Gisteren heeft u kunnen lezen hoe de communicatie over e-HRM moet worden toegespitst op de kernvoordelen. Vandaag de 9 vervolgstappen.

2. Informeer medewerkers zo vroeg mogelijk
Informeer medewerkers zo vroeg mogelijk over de aankoop en implementatie van een e-HRMsysteem.

3. Ontkracht vooroordelen
Medewerkers en managers zijn vaak bang dat de invoering van e-HRM leidt tot een hogere werkdruk. Benoem deze vrees en ontkracht die meteen. Voor de invoering van e-HRM moeten medewerkers immers ook kenbaar maken dat ze een bepaalde aanvraag willen doen, maar op een veel omslachtiger manier: ze moeten eerst op zoek naar het juiste formulier. Dat moeten ze vervolgens volledig invullen – inclusief gegevens die al lang bekend zijn bij de organisatie. Daarna moeten ze de aanvraag in het postvakje van hun manager leggen. De leidinggevende moet de aanvraag ondertekenen, deze naar de HR-afdeling doorsturen, die het weer naar de salarisadministratie zendt.

4. Maak de voordelen duidelijk aan managers
Ook managers kunnen bang zijn dat hun werkdruk toeneemt door de invoer van e-HRM. Het tegendeel is het geval: na invoering van e-HRM hebben managers altijd onmiddellijk zicht op de nieuwste HR-data over hun team.

5. Betrek medewerkers bij de selectie van e-HRM
Wanneer medewerkers mee kunnen denken over de selectie van een e-HRM-pakket zal het Dat kan bijvoorbeeld door in werkgroepen voor de aankoop en implementatie van e-HRM ruimte te maken voor één of meer toekomstige gebruikers van het systeem.

6. Kies voor een gebruikersvriendelijk pakket
Besteed tijdens de selectieprocedure voor de aanschaf van een e-HRM-systeem expliciet aandacht aan de gebruikersvriendelijkheid van systemen. Wanneer software intuïtief te bedienen is, zullen de functionaliteiten snel en met graagte benut worden.

7. Maak e-HRM maximaal beschikbaar
Bring Your Own Device (BOYD) is een belangrijke trend. Wanneer een organisatie HR-taken in de managementlijn wil beleggen is het daarom noodzakelijk dat e-HRM toegankelijk is vanaf mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets.

8. Laat gebruikers het pakket inrichten volgens hun eigen wensen
Moderne e-HRM-systemen kunnen door gebruikers maximaal aan hun eigen wensen worden aangepast. Managers kunnen hun persoonlijke dashboard bijvoorbeeld zodanig inrichten dat ze meteen zicht hebben over de belangrijkste ken- en stuurgetallen. Wijs managers op deze mogelijkheid, bijvoorbeeld tijdens een korte workshop.

9. Laat medewerkers zelf een beknopte handleiding schrijven
Moderne e-HRM-systemen zijn zo gebruikersvriendelijk dat uitgebreide trainingen van alle personeelsleden overbodig zijn. Organiseer in plaats daarvan een beperkt aantal bijeenkomsten voor kernvertegenwoordigers per afdeling van de organisatie. Toon deze werknemers in vogelvlucht de belangrijkste eigenschappen van het systeem. Stel hen in de gelegenheid het gebruiksgemak van het systeem alvast te ervaren.

10. Voer het systeem stapsgewijs in
Kies voor een gefaseerde invoer van het e-HRM-systeem, eventueel per afdeling. Zo worden stap voor stap de voordelen van e-HRM zichtbaar voor medewerkers.

Conclusie
Met enkele eenvoudige stappen kunnen organisaties maximaal draagvlak creëren voor moderne e-HRM. Die is zo gebruikersvriendelijk dat medewerkers deze systemen in de praktijk snel intensief zullen gebruiken. Ze zijn blij verrast over het grote gevoel van controle dat ze ervaren. Ze vinden het zeer prettig dat ze altijd actueel inzicht hebben in de afhandeling van hun aanvragen. Ze waarderen het bijzonder dat ze die aanvragen kunnen indienen vanaf hun smartphone of tablet.

De gehele whitepaper van Visma Software leest u hier. Lees ook deel 1 van deze blog. Op PW de Gids Vakbase leest u ook welke manieren er nog meer zijn om uw medewerkers bij besluitvorming te betrekken

 

Deel dit bericht via:

2 thoughts on “In 10 stappen naar maximale draagvlak voor e-HRM

  1. Pingback: Met optimale communicatie maximale draagkracht e-HRM | OvereHRM.nl

  2. Pingback: Is uw organisatie klaar voor een app? Stel deze 3 vragen | OvereHRM.nl

Comments are closed.