Nieuws

HR Analytics

IBM en SAP bieden samen online talentmanagement aan

IBM en SAP breiden hun samenwerking uit en gaan een gezamenlijke online talentmanagement oplossing aanbieden. Daarvoor integreren de twee ICT-reuzen hun bestaande software.

ICT-leveranciers IBM en SAP gaan samen een online diensten aanbieden op het gebied van HR-software en diensten. Door hun producten op dit gebied te integreren willen de leveranciers hun klanten ondersteunen bij het nemen van beslissingen op het gebied van talentmanagement.

Half 2015 zullen SAP’s SuccessFactors Employee Central en IBM’s Kenexa’s cloud-gebaseerde HR-software Talent Acquisition Suite worden geïntegreerd. Klanten van IBM kunnen op deze manier hun HR-software naar de cloud verplaatsen. SAP-klanten zullen een breder aanbod van functionaliteiten krijgen. Dit claimen de twee partijen in een persbericht.

Later dit jaar zal ook IBM’s Learning Content Management Systeem (LCMS) en de SuccessFactors Learning oplossing worden geïntegreerd.

Lees ook: Talentmanagement software: hoe betrekt u het personeel

IBM en SAP denken dat klanten die kiezen voor de gecombineerde oplossing beter worden geholpen. Onder meer het analyseren van grote hoeveelheden data moet makkelijker worden, door te koppelen met SAP ERP HCM oplossing, de online SuccessFactors HCM Suite of IBM Kenexa Workforce Sciences for analytics.

“Bedrijven die kiezen voor de combinatie kunnen er vanuit gaan dat ze dezelfde ervaring krijgen als dat ze voor één van ons hadden gekozen. Samenwerking op het gebied van integratie en service zijn belangrijke aspecten aan deze samenwerking,” aldus de partijen in het persbericht.

Lees ook: Technologie kan Generatie Y aan bedrijf verbinden

Deel dit bericht via: