Nieuws

e-learning leren ontwikkeling cursus laptop

Hogeschool Utrecht start master People Analytics

Vanaf 2019 wil de Hogeschool Utrecht een master people analytics aanbieden. In de deeltijdopleiding HRM, die in september 2017 start, wordt ook een people analytics module aangeboden. Vanaf 2018 krijgen de deeltijdstudenten les over dit thema.

HRM’ers missen nu vaak technologische en analytische kennis, zegt dr. Sjoerd van den Heuvel, People Analytics onderzoeker op de Hogeschool Utrecht. ‘Zeker als je het vergelijkt met andere disciplines zoals finance. Studenten die nu beginnen aan een HRM-opleiding zijn over vier jaar klaar. Over vier jaar gaat het in de HR-functie in belangrijke mate over technologie en analytics.’

Lees ook: Drie redenen voor gebruik van people analytics

Samen met het Instituut voor Arbeid en Organisatie van Hogeschool Utrecht gaat Van den Heuvel de komende jaren een compleet pakket opleidingen opzetten over het onderwerp. In het volgende academische jaar gaat een volledig nieuwe deeltijdopleiding HRM van start, met daarin een module van 30 EC over people analytics. In september 2017 start tevens een people analytics basisopleiding voor professionals. In 2019 gaat vervolgens de eerste master in people analytics in Nederland van start.

Nu wordt er over technologie in veel HR-opleidingen niet gesproken. ‘Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat er twee manieren zijn om onderzoek te doen: interviews of enquêtes. Over wearables, sensoring en alle data die uit andere apparatuur komt, wordt niet gesproken.’ En dat is jammer, vindt Van den Heuvel, want technologie kan juist hele precieze inzichten opleveren. ‘Een voorbeeld: een schoonmaakbedrijf onderzocht door GPS-tracking waar zijn schoonmakers het meest waren. Daar maakten ze een heatmap van. Ze konden zo precies zien waar die schoonmakers de hele dag waren. Dat geeft een fantastisch mooi inzicht dat je met een enquête niet krijgt.’

Naast de technologische component is er aandacht voor de juridische kant, zoals dataprivacy. En daarnaast speelt ethiek en filosofie een belangrijke rol binnen de master en het overige People Analytics onderwijs aan de Hogeschool Utrecht.

Lees ook: Privacy hoeft geen blokkade voor HR-analytics te zijn

Deel dit bericht via: