Uncategorized

groei 2

Gebrek aan kennis remt groei e-HRM

De markt voor payroll- en HR-software groeit gestaag, maar wordt wel belemmerd door gebrek aan kennis over welke technologische toepassingen organisaties nodig hebben. Ook lukt het nog niet altijd om de verschillende softwaremodules op de juiste manier te integreren.

Dat concludeert Transparency Market Research dat de markt voor payroll- en HR-software in kaart heeft gebracht.

Nu de wereldeconomie verbetert, zijn bedrijven op zoek naar de nieuwste softwareoplossingen die de kosten voor het jaarlijks upgraden van systemen kunnen minimaliseren, zo signaleert Transparency Market Research. “De markt voor e-HRM en payrollsoftware wordt aangedreven door nieuwe user interfaces, zoals mobiele toepassingen die het mogelijk maken taken uit te voeren vanaf externe locaties en die integratie met de bestaande systemen binnen de organisatie mogelijk maken.”

De payroll- en HR-functies zijn steeds meer gebaseerd op data, schrijft Transparency Market Research. “De noodzaak om talent-analytics te creëren voor het nemen van beslissingen op het gebied van talentmanagement en strategische personeelsplanning is ook een aanjager van de markt voor payroll- en HR-software.”
HR-software biedt daarnaast de mogelijkheid om op maat gemaakte oplossingen te vinden voor de dynamiek op de arbeidsmarkt. Bedrijven geven er de voorkeur aan om te investeren in betaalbare op maat gemaakte oplossingen zodat zij meer grip krijgen op HR-functies zoals het inhuren en vasthouden van talent.

Belemmeringen zijn er ook. Vooral het gebrek aan inzicht in de technische eisen die organisaties stellen aan systemen en de gebrekkige mogelijkheden om verschillende softwaremodeles te integreren zorgen dat de groei van de markt voor payroll- en HR-software wordt geremd.

Deel dit bericht via: