Nieuws

cloud

Traditionele HR-software wordt vervangen door SaaS

Het komende jaar gaan bedrijven flink investeren in HR-software. De traditionele software wordt in een groot deel van de gevallen vervangen door een SaaS-alternatief.

Dat blijkt uit cijfers van analistenbureau Forrester. De analisten schatten de markt voor HR-software in 2015 op 16 miljard dollar. Voor 2016 wordt een groei van 16 procent verwacht, en in 2017 nog eens een groei van 9 procent. “Een groot deel van deze groei wordt veroorzaakt door het vervangen van oude, vaste systemen door SaaS-alternatieven en ook door nieuwe innovaties op het gebied van talentenwerving, medewerkersbetrokkenheid en talentontwikkeling”, schrijven de analisten in een toelichting. Belangrijke wereldwijde softwareleveranciers in dit segment blijven Ceridian, Oracle SAP, Ultimate Software en Workday.

Lees ook: SaaS-oplossing voor HR is inmiddels gemeengoed.

De analisten verwachten dat het aantal SaaS-abonnementen binnen het HR-segment sterk gaan groeien. Voor HRM-leveranciers wordt een omzetgroei aan abonnementen van 41 procent verwacht. Na 2017 verwachten de analisten weer een stabilisatie van het aantal SaaS-abonnementen voor HR-applicaties.

“Traditioneel werd software voor werknemers en talent gezien als een kostenpost met lastige randvoorwaarden op het gebied van compliance. Bedrijven die hun klant centraal zetten investeren juist flink in deze applicaties omdat ze vinden dat het bijdraagt aan de klanttevredenheid.”

Lees ook: 5 trends om rekening mee te houden als u eHRM aanschaft

Deel dit bericht via: