proces automatisering HRM: Doorstroom

bang angst

Financiële professional is bang voor de cloud

80 procent van de financiële professionals ziet cloud-software en kunstmatige intelligentie als bedreiging in 2030. Zij voorzien dat hun banen volledig worden geautomatiseerd.

Dat blijkt uit het onderzoek van recruitmentorganisatie Hays naar de arbeidsmarkt van de toekomst in de financiële sector. Volgens een ruime meerderheid (60%) van de ondervraagden neemt de werkgelegenheid in de sector (nog) verder af en 40 procent verwacht zelfs dat zijn of haar functie in 2030 helemaal niet meer bestaat. Om überhaupt in de financiële sector te kunnen blijven werken is structurele bijscholing een randvoorwaarde, zo denkt 94 procent.

Soft skills

Mensen in de financiële sector zullen het in de toekomst vooral moeten hebben van soft skills zoals aanpassingsvermogen en overtuigingskracht. De feitenkennis wordt naar verwachting vanaf 2030 helemaal overgenomen door kunstmatige intelligentie en big data, zo verwacht 70 procent van de respondenten.

Bedreiging

Harold Jansen, financieel directeur van Hays: “Het is begrijpelijk dat veel professionals in de sector zich zorgen maken over toekomstige werkgelegenheid en de opkomst van technologie als een bedreiging zien. Toch kan het tijdig inspelen op veranderingen zowel voor werknemers als werkgevers veel uitmaken. Een nieuwe realiteit vraagt om nieuwe vaardigheden, met name op het gebied van management en omgaan met klanten. Het wordt voor financiële instellingen belangrijker dan ooit om de juiste mensen op de juiste positie te hebben.”

Onderscheidende factoren

De mens toont zijn superioriteit over computers in de toekomst op de gebieden die niet te automatiseren zijn, voorspelt Jansen: “Menselijke eigenschappen als aanpassingsvermogen, overtuigingskracht, creativiteit, empathie en motivatietalent worden hierdoor onderscheidende factoren. Ik verwacht dan ook dat de combinatie van technische ontwikkelingen en een meer bewuste inzet van soft skills de sector naar een hoger niveau tilt, zowel op het gebied van bestaande services en dienstverlening als op het gebied van nieuwe producten en diensten. Als professional kun je maar beter deze kansen grijpen en zorgen dat je soft skills optimaal zijn ontwikkeld en kunnen worden ingezet.”

logo HR AnalyticsTip! Doe jij al genoeg met big data? Leer alles over de nieuwste ontwikkelingen tijdens het congres HR Analytics op 31 mei.

Deel dit bericht via: