Nieuws

recruitment

Nieuw digitaal platform faciliteert groeibedrijven

Een groep snel groeiende bedrijven is een pilot gestart waarin zij onderling personeel uitwisselen. Dit experiment moet uiteindelijk uitgroeien tot een groot digitaal platform waarin groeibedrijven in Nederland samenwerken om hun personeelsbehoefte optimaal in te vullen.

Het initiatief van MKB-Nederland en Port4Growth, in samenwerking Brunel en Pink Elephant, is bedoeld om een antwoord te bieden op de specifieke problemen die groeibedrijven op personeelsgebied ervaren. Zeven internationaal opererende groeibedrijven van verschillende grootte en uit verschillende sectoren doen aan de pilot mee. Zij delen in eerste instantie circa 200 medewerkers in een groot aantal verschillende functies.

Lees ook: Randstad investeert in nieuw e-recruitmentplatform

Het digitale platform moet de samenwerking tussen de bedrijven faciliteren. De eerste fase van het experiment loopt tot aan de zomer. Dan wordt de balans opgemaakt en op grond van de ervaringen eventuele aanpassingen aangebracht. Daarna wordt het aantal deelnemende bedrijven steeds verder uitgebouwd. Uiteindelijk moeten groeibedrijven in groepen van 50 tot 100 nauw met elkaar gaan samenwerken

Het tekort aan gekwalificeerder mensen is een van de grootste groeibelemmeringen van groeibedrijven. ‘De vraag is met gemiddeld 20 procent per jaar groot. Deze ondernemers krijgen allerlei HR-uitdagingen in een veel hoger tempo en in een korter tijdsbestek op hun bord dan andere bedrijven. Nu zijn ze die problemen allemaal ieder voor zich aan het oplossen. Met deze pilot maken we personeelsmobiliteit mogelijk en faciliteren we dat’, zegt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland.

Lees ook: Bersin: ‘ben niet bang voor een experiment’

 

Deel dit bericht via: