Whitepapers

personeelsdossier

Een beter ontslagdossier dankzij e-HRM

Sinds de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ) gaan kantonrechters minder snel over tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst. Zonder een goed dossier ben je nergens. e-HRM is daarbij onmisbaar.

Een van de veranderingen is dat ontslagredenen niet meer bij elkaar mogen worden “opgeteld”. Werkgevers moeten heel duidelijk kunnen aantonen dat een werknemer disfunctioneert, anders gaat de rechter niet over tot ontbinding van het arbeidscontract.

Toch zijn er een aantal situaties waarin de WWZ minder streng hoeft te worden toegepast dan de meeste werkgevers denken. Zo kan een dossier bestaan uit meer dan alleen beoordelingsgesprekken en resultaatafspraken. Ook smsjes, mailtjes en whatsappjes kunnen er onderdeel van uitmaken. Desalniettemin zullen werkgevers dossieropbouw nog serieuzer moeten nemen dan daarvoor.

HRM-software kan daarbij helpen. Dankzij e-HRM krijgen HR-medewerkers en managers tijdig een signaal wanneer actie moet worden ondernomen, zoals het maken van een afspraak met een werknemer voor een beoordelingsgesprek. Ook verbeterplannen worden gestructureerd geëvalueerd en gedocumenteerd. Procedures verlopen automatisch correct, waardoor dossieropbouw volgens de regels van het boekje plaatsvindt. Zowel ontslagzaken als schikkingsvoorstellen hebben hierdoor meer kans van slagen, ook onder de nieuwe WWZ.

TIP: Meer meer tips voor een goed ontslagdossier? Download de gratis whitepaper Ontslagzaken gedegen voorbereiden met e-HRM

Deel dit bericht via: