Nieuws

start-up

e-HRM kan start-up redden

Veel start-ups lopen na een succesvolle start tegen grote problemen aan. Een daarvan is dat personeel vertrekt en het bedrijf dat gat niet kan opvullen. e-HRM kan problemen voorkomen.

Dat schrijft business consultant Malcolm Rowlings in zijn artikel Here’s why startups should invest in HR software. Elke investering die een bedrijf in het begin van zijn bestaan doet in HR, betaalt zich later dubbel en dwars terug, stelt Rowlings. De software kan een beginnend bedrijf helpen een personeelsbeleid op te zetten dat voorziet in wat de werknemers nodig hebben.

Contact met klanten

Maar volgens Rowlings verbetert ook het contact met klanten door e-HRM. “Er is niets dat een nieuw bedrijf harder nodig heeft dan een goede relatie met zijn oorspronkelijke klantenbestand. HR-software kan zorgen voor een bijgewerkte versie van het inwerkproces. Dat zal leiden tot een betere interactie met uw klanten. Communiceren met klanten en andere werknemers wordt makkelijker dankzij de installatie van HR-software.”

Personeelsverloop

Rowlings: “Helaas hoort personeelsverloop bij een startup. HR-software helpt je om nieuwe werknemers te trainen op een manier die consistent is met de missie van jouw bedrijf.”

Als voorbeeld noemt Rowlings een klantenservice. “Als alle informatie over de klant in het systeem is geregistreerd, hoef je je geen zorgen te maken of de juiste werknemer wel aanwezig is om een klant telefonisch te woord te staan.”

Financiering

Volgens Rowlins hoeven de kosten voor de software geen bezwaar te zijn. “Veel ondernemers denken dat de aankoop van een topkwaliteit HR softwarepakket hun hele budget zal opmaken. Dit is gewoon niet waar. Sommige aanbieders van de beste HR-pakketten hebben financieringsprogramma’s en maandelijkse lidmaatschappen die passen binnen het budget van zelfs de kleinste startup.”

Deel dit bericht via: