Nieuws

toekomst van werk

Digitalisering maakt bedrijfscultuur extra belangrijk

Het besef groeit dat juist in tijden van automatisering en digitalisering de bedrijfscultuur belangrijk is om talent binnen te halen. Dat stelt Han Mesters, sector banker ABN AMRO.

ABN AMRO is samen met ABU en UWV een van de initiatiefnemers van De Argumentenfabriek. Hierin gaan de partners op zoek naar antwoord op de vraag hoe de arbeidsmarkt eruit ziet in 2026 als flexibilisering, robotisering en digitalisering het werk onomkeerbaar hebben veranderd.

Bedrijfscultuur

Han Mesters, sector banker ABN AMRO: “Grote organisaties wereldwijd herzien hun structuur en bedrijfscultuur. Ze kiezen voor een plattere organisatiestructuur en werken samen in zelfsturende teams. Het besef groeit dat de bedrijfscultuur belangrijk is om talent binnen te halen, juist in tijden van automatisering en digitalisering. Kwaliteiten zoals empathie, creativiteit en de interpretatie van data creëren in toenemende mate het onderscheidend vermogen van een organisatie. De vraag wat dit betekent voor arbeidsrelaties in 2026 is voor ons een zeer interessante.”

Denkwerk

Jurriën Koops, directeur ABU: “De toekomst van werk houdt ons bezig, niet alleen in Nederland. De ILO (International Labour Organization) heeft met het programma ‘The Future of Work’ landen opgeroepen om met dit onderwerp aan de slag te gaan. ABU, UWV en ABN AMRO hebben hieraan gezamenlijk gehoor gegeven. De toekomst van werk begint immers vandaag. Het onderzoek is geen wetenschappelijke exercitie, maar het resultaat van het denkwerk van tientallen experts. Het zijn bijzondere en vernieuwende vergezichten geworden, die vragen en discussie zullen oproepen. En dat is ook precies de bedoeling.”

Werken in de toekomst

De scenario’s waar de De Argumentenfabriek op uitgekomen is, staan beschreven in het boek Werken in de toekomst. Rob Witjes, hoofd arbeidsmarktinformatie UWV: “De arbeidsmarkt verandert razendsnel, werkprocessen wijzigen voortdurend. Dit vraagt om meer flexibiliteit van bedrijven, maar stelt ook hogere eisen aan de beroepsbevolking. Werknemers hebben op hun beurt ook behoefte aan meer flexibiliteit. Een goede balans tussen werk en privé wordt steeds belangrijker gevonden. Ik hoop dat dit boek een inspiratie is voor alle partijen die nadenken over de toekomst van werk.”

Tip! Wil je dat werknemers ook in de toekomst gezond en productief zijn? Het congres Over Duurzame Inzetbaarheid maakt duidelijk hoe je dat bereikt. Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via: