Verdieping

shutterstock_109897406

Bersin: ‘ben niet bang voor een experiment’

Om vooruit te komen moeten kopers en gebruikers van HR-technologie niet bang zijn om nieuwe technologie te gebruiken. Veel nieuwe software die zich concentreert op het centraal stellen van het team, het in de kracht zetten van de werknemer of het verbeteren van de productiviteit wordt gemaakt door startups.

‘Voor een koper of gebruiker van HR-technologie heb ik een simpel advies: neem de tijd om de markt goed te leren kennen, evalueer elke potentiele tool grondig, praat met referenties en om vooruit te komen ben niet bang om te experimenteren. De nieuwe “digitale HR” tools zijn ontzettend krachtig, nuttig en verbinden werknemers – en u zult snel ontdekken dat deze tools net zoveel waarde toevoegen als de core HR-platformen deden een aantal jaren geleden.’ Dit schrijft Josh Bersin, een vooraanstaande HR-analist werkzaam bij Bersin by Deloitte, op Forbes.com.

Lees ook: 2017 wordt roerig jaar voor HR-technologie

Volgens Bersin hebben bedrijven behoefte aan software die samenwerking en flexibel beheer van doelen faciliteert. Dat komt omdat bedrijven met de markt willen mee beewegen en omdat samenwerken – tussen teams onder andere – een steeds belangrijke rol gaat spelen in het bedrijfsleven. ‘Ons onderzoek toont duidelijk aan dat het belangrijke issue is dat bedrijven van de dag hebben, is het reorganiseren naar een meer klantgerichte, innovatieve en digitale organisatie. Deze veranderen vraagt om een hele nieuwe set aan tools, waarvan de meeste momenteel worden ontwikkeld door innovatieve, nieuwe softwarebedrijven.’

Bersin denkt dat de consolidatie van de markt niet lang meer op zich laat wachten. Startups worden al opgekocht door de grote leveranciers. Het probleem dat de tools van de startups oplossen, wordt nog niet opgelost door de grote spelers in de markt. Hij noemt het voorbeeld van ADP dat The Marcus Buckingham Company kocht. Bovendien, zo zegt Bersin, houden alle jonge softwaremakers er rekening mee om gebruikt te kunnen worden in een andere applicatie. Veel van deze tools hebben plugins zodat ze gebruikt kunnen worden in Facebook, Outlook of Salesforce.

De analist merkt daarom dat bijna alle grote organisaties werken aan een digitale HR strategie. Een belangrijk onderdeel daarvan is het core HR-platform. En dat draait bijna altijd in de cloud. Daarbij voegen deze organisaties samenwerkings- en werknemersapplicaties. En die nieuwe applicaties werken allemaal vanuit de gedachte “mobile first”, en werken dus goed op een mobiel apparaat.

Het komende jaar blijkt een jaar van verandering, concludeert Bersin. ‘Veel van deze kleine softwaremakers zullen groeien en er zullen een paar leiders opstaan. Veel van deze bedrijven zijn nu 10 tot 15 miljoen dollar waard, of meer en sommige zullen nog sneller groeien. Gedreven door slimme marketing, product excellence en goede verkoop. Zal er een grote consolidatie plaats vinden in deze markt? Nog niet, er zijn nog te veel productsegmenten die gestroomlijnd moeten worden, maar een aantal leveranciers zullen gekocht worden. Ik weet dat ze in de gaten worden gehouden door de grote ERP-leveranciers.’

Lees ook: U digitaliseert een HR-deelproces? 4 tips

Deel dit bericht via: