Nieuws

shutterstock_14402029

Bedrijf vervangt medewerkerspas door chip

Het Belgische technologiebedrijf New Fusion brengt vanaf volgende week een chip in bij zijn medewerkers. De chip vervangt de medewerkerspas die wordt gebruikt om deuren open te maken.

Medewerkers van het Belgische technologiebedrijf New Fusion hebben de mogelijkheid een chip te laten implanteren in hun hand, zodat ze niet langer meer een medewerkersbadge nodig hebben. Het gaat om een chip die ook bij honden en katten wordt geïmplementeerd.

Op Nieuwsblad.be legt directeur Vincent Nys uit dat het idee ontstond toen een medewerker vroeg of er een oplossing was voor al die verschillende badges, toegangskaarten en scans. ‘Toen kwamen we op het idee om een chip te ontwikkelen, die alle informatie bundelt onder de huid,’ aldus Nys. De chip vervangt de klassieke toegangsbadge binnen het bedrijf en opent elke deur. Maar de chip is ook uitgerust met geheugen zodat deze visitekaartjes van het bedrijf bevat.

Lees ook: Dit gaan robotics aan HR veranderen

De chip is twee millimeter dik en één centimeter lang. Met behulp van een dikke naald wordt deze onderhuis ingebracht tussen duim en wijsvinger en met behulp van een dikke naald naar de handpalm gevoerd. Volgens de directeur zullen de medewerkers in het dagelijks leven geen hinder ondervinden van de chip. ‘Integendeel, dankzij het geheugen van de chip zullen er heel wat nieuwe deuren opengaan die het dagelijkse leven gemakkelijker maken.’

Van de twaalf medewerkers laten er zes de chip implementeren. Nys is daar één van. ‘De mannen beschouwen de chip eerder als een verlengstuk van hun eigen lichaam en willen na al dat harde werk nu zelf het eindresultaat beoordelen.’ Het implemanteren is geen verplichting, benadrukt de directeur. ‘Maar ik kan het niet genoeg benadrukken: het al dan niet inplanten van een chip blijft de keuze van de werknemer en zal nooit een verplichting worden.’

Lees ook: Vier controversiële tools die HR-analytics gebruiken

Deel dit bericht via: