Nieuws

Apple SAP

Apple en SAP bundelen krachten voor mobiel werken

Apple en SAP gaan samen zakelijke mobiele klanten bedienen. De twee bedrijven ontwikkelen samen een nieuwe iOS software development kit (SDK) en trainingsmateriaal waarmee ontwikkelaars, partners en klanten eenvoudig native iOS-apps kunnen bouwen die volledig zijn aangepast aan de behoeften van hun bedrijf.

Al bestaande apps voor iPad en iPhone worden gecombineerd met de mogelijkheden van het platform SAP HANA. Als onderdeel van de partnerschap zal SAP native iOS-apps voor cruciale bedrijfsvoering ontwikkelen. Deze apps voor iPhone en iPad worden gebouwd met Swift, Apple’s programmeertaal. Deze apps geven werknemers uit alle mogelijke branches toegang tot essentiële bedrijfsgegevens en -processen, zodat ze meteen de juiste inschatting kunnen maken en direct vanaf hun iPhone of iPad actie kunnen ondernemen. Zo kan een onderhoudsmedewerker ter plaatse onderdelen bestellen of reparaties inplannen, en kan een arts recente patiëntgegevens delen met andere medische professionals.

Partnerschap

“Deze partnerschap verandert hoe de iPhone en iPad in enterprise worden gebruikt door het samenbrengen van de innovatie en de beveiliging van iOS met SAP’s diepgaande expertise in business software,” aldus Tim Cook, ceo van Apple. “Als leider in enterprise software, en met 76 procent van de zakelijke transacties via een SAP-systeem, is SAP de ideale partner om ons te helpen om de manier waarop bedrijven over de hele wereld werken met de iPhone en iPad echt te veranderen. Door de nieuwe SDK, bieden we meer dan 2,5 miljoen van SAP’s ontwikkelaars om krachtige native apps te bouwen die de SAP HANA Cloud Platform volledig benutten en profiteren van de ongelooflijke mogelijkheden die alleen iOS-apparaten kunnen leveren.”

Grensverleggende samenwerking

“We zijn erg trots op deze bijzondere en grensverleggende samenwerking tussen Apple en SAP”, aldus Bill McDermott, CEO van SAP. “Door het combineren van de krachtige mogelijkheden van het SAP HANA Cloud Platform en SAP S/4HANA, samen met iOS, het toonaangevende en meest veilige mobiele platform voor enterprise, zullen we helpen om mensen overal van live data te voorzien waar en wanneer ze maar willen werken.”

Deel dit bericht via: