Nieuws

shutterstock_medewerkers personeel strategie planning overleg

Samenwerkingstool in de cloud? Ga dan virtueel

Werken werknemers al regelmatig virtueel samen met tools die in de cloud staan? Dan is het misschien wel tijd om de hele organisatie virtueel in te richten.

In een blog op hrtechweekly.com legt techentrepreneur Eric Apps uit welke signalen aantonen dat het voor een organisatie tijd is om virtueel te gaan werken. Het ondersteunen van samenwerkingstools in de cloud noemt hij een van die signalen. ‘Applicaties als Office 365, Dropbox, Slack en Google Drive maken het voor teams mogelijk om vanaf verschillende locaties in verschillende tijdszones taken uit te voeren en doelen te behalen.’

Lees ook: Bevorder de samenwerking tussen uw medewerkers met een online tool

Om virtueel te kunnen werken is het implementeren van deze systemen en bijbehorende procedures noodzakelijk. ‘Daarnaast geven ze ook de noodzakelijke begeleiding en structuur om operationele efficiency te verbeteren en om rollen en verantwoordelijkheden tussen de leden van het virtuele team te verdelen’, schrijft Apps.

In zijn blog noemt Apps zeven signalen die aangeven dat een organisatie toe is aan virtueel werken. Volgens Apps is het belangrijk dat organisaties deze signalen ter harte nemen omdat werknemers anders de keuze maken voor een andere werkgever. ‘Arbeidskrachten hebben hun carrière en inkomen in hun eigen hand genomen en houden van de flexibiliteit die virtuele organisaties bieden.’

Virtueel samenwerken heeft ook nadelen. Nu steeds werknemers steeds vaker virtueel met elkaar samenwerken, zullen werkconflicten ook meer en meer digitaal worden uitgevochten en opgelost, schrijft oprichter Steffen Maier van Impraise in een blog. Volgens hem kunnen HR-professionals hierbij leren van de lessen uit computerspellen.

Deel dit bericht via: