Nieuws

outsourcing 2

4 tips voor succesvolle HR-outsourcing

 

63 procent van de organisaties heeft al een deel van haar HR-processen uitbesteed en 37 procent overweegt dit. Dat blijkt uit onderzoek van IDC onder Nederlandse bestuurders en HR-directeuren, uitgevoerd in opdracht van Raet. Hoe zorg je dat alles probleemloos gaat?

In het rapport HR outsourcing: antwoord op zeven veelgestelde vragen gaat Raet in op de succesfactoren bij de implementatie van HR outsourcing. Er zijn vier belangrijke aandachtspunten die je moet onthouden als je besluit om HR-processen uit te besteden: 

• Goede procesbeschrijvingen. Trek voldoende tijd uit om de uitbestedingspartner te ondersteunen bij het documenteren van de gewenste HR-processen. Dat betaalt zich later ook terug in een efficiënt verloop van deze processen.

• Brede interne communicatie. Ga tijdig in gesprek met alle stakeholders die een rol spelen in de uit te besteden processen. Sta ook uitgebreid stil bij veranderingen voor medewerkers en managers en bespreek de achterliggende doelstellingen. Een klant-/leverancierrelatie is nu eenmaal anders dan een collegiale.

• Betrek medewerkers en managers bij het inrichten van processen. Organiseer bijvoorbeeld een workshop met een aantal vooruitstrevende managers en een aantal conservatieve managers.

• Zorgvuldige begeleiding van medewerkers. Wees open en transparant over de consequenties van HR outsourcing voor medewerkers op uw HR-, personeels- of salarisadministratie. Ga tijdig het gesprek aan over hun toekomst.

 

Deel dit bericht via: