proces automatisering HRM: Instroom

shutterstock_deal hand verkoop

4 tips bij het outsourcen van HR-processen

Voelt het uit handen geven van HR-taken een beetje onwennig? Met deze tips maakt u het outsourcen een succes.

Wanneer u alle HR-processen als salarisadministratie, het opzetten en afhandelen van contracten en verzuimregistratie jarenlang zelf heeft gedaan, kan het vreemd aanvoelen dit soort taken uit te besteden aan een externe partij. Vreemd, maar ook een opluchting: het maakt immers de handen vrij om u op andere taken te richten. Wanneer u HR-taken gaat outsourcen, neem deze beginnerstips dan mee.

Neem de tijd voor goede procesbeschrijvingen
Trek voldoende tijd uit om de uitbestedingspartner te ondersteunen bij het documenteren van de gewenste HR-processen. Dat betaalt zich later ook terug in een efficiënt verloop van deze processen.

Lees ook: HR-processen vertalen naar eHRM: 3 tips

Zorg voor brede communicatie
Ga tijdig in gesprek met alle stakeholders in de organisatie die een rol spelen in de uit te besteden processen. Sta ook uitgebreid stil bij veranderingen voor medewerkers en managers en bespreek de achterliggende doelstellingen. Een klant-leverancierrelatie is nu eenmaal anders dan een relatie tussen werknemers onderling.

Betrek medewerkers en managers bij het inrichten van processen
Organiseer bijvoorbeeld een workshop met een aantal vooruitstrevende managers en een aantal conservatieve managers. Zo krijgt u inzicht in zowel de kansen en als de mogelijke belemmeringen om het outsourcen tot een succes te maken.

Begeleid medewerkers zorgvuldig
Wees open en transparant over de consequenties van HR outsourcing voor medewerkers op uw HR-, personeels- of salarisadministratie. Ga tijdig het gesprek aan over hun toekomst. (Bron: Raet Whitepaper HR Outsourcing)

Lees ook: Checklist voor het uitbesteden van salarisadministratie

Deel dit bericht via: